Schilderwerk met Visie & Kennis

Sikkens 5-Stappenplan

Sikkens nieuwbouw 5-stappenplan

Tijdens de uitvoering van nieuwbouwprojecten zult u als opdrachtgever regelmatig te maken krijgen met faalkosten voor niet of slecht uitgevoerde klussen. Hoffmans Schilderwerken en leverancier Sikkens proberen deze faalkosten heel doelgericht te voorkomen, zodat u niet over uw budget voor het project zal gaan en projecten op tijd kunnen worden opgeleverd aan huurders of kopers. Hierbij werken wij samen met verschillende industriële applicateurs, die ons helpen bij het waarborgen van de kwaliteit van het schilderwerk bij uw nieuwbouwprojecten. Een gestructureerde en duidelijke aanpak in combinatie met een deskundige ondersteuning helpen ons hierbij.

Het 5-stappenplan voor nieuwbouwprojecten is een van de onderdelen waaruit onze dienstverlening is opgebouwd. Tijdens de uitvoering van het schilderwerk binnen uw projecten in de woningbouw of utility bouw doorlopen we deze stappen om een hoge kwaliteit te waarborgen.

Om een optimaal eindresultaat te kunnen garanderen worden de materiaal- en kleurwensen van een architect bij uw projecten gecombineerd met maatwerk verfsystemen. Denk aan de industriële verfprocessen bij fabrikanten van grondlagen en bouwdelen, de kit die door glaszetters gebruikt wordt om ramen vast te zetten, of denk aan de afwerklaag op de bouwplaats. Bij de afstemming van dergelijke materialen houden we rekening met het materiaal wat gebruikt wordt, de grondlaag, de wijze waarop de materialen bewerkt zullen worden en het bouwproces. Hierbij nemen we de applicatiemethoden, kleuren, kwaliteit en glansgraad van de eindproducten expliciet in het bestek op.
Deze eerste stap is vooral interessant voor projectontwikkelaars, architecten, opdrachtgevers en aannemers die het bouwbestek op maat willen laten bewerken tot verfbestek.

Doordat toeleveranciers vaak met verschillende systemen werken kan het erg lastig zijn om de verfsystemen binnen een project op elkaar aan te laten sluiten. Hoffmans Schilderwerken en leverancier Sikkens neemt deze taak graag op zich! Wij helpen u echter niet alleen bij de afstemming van verschillende verfsystemen maar bieden ook werkbegeleiding en een uitgebreide rapportage. Indien gewenst kunnen we de kleuren en systemen voor uw project afstemmen in de praktijk.
De afstemming van kleuren en verfsystemen is voornamelijk bedoeld voor kozijnen- en deurenfabrikanten, staalconstructeurs, enzovoorts.

Het komt steeds vaker voor dat de onderdelen voor uw bouwproject al bij de toeleverancier zelf zijn afgewerkt. Denk aan materialen als kozijnen en deuren! Het is erg belangrijk dat deze onderdelen op de juiste wijze gemonteerd worden, om te voorkomen dat u alsnog herstelwerkzaamheden uit moet laten voeren. Hoffmans Schilderwerken en leverancier Sikkens biedt hier hulp aan met werkbegeleiding en rapportages, zodat we samen met de andere betrokken partijen voor een optimaal eindresultaat kunnen zorgen. Ook helpen we u bij het aflakken op de bouwplaats en instrueren we andere schilders over de uitvoering van schilderklussen.
Deze stap is voornamelijk bedoeld voor betrokken schilderbedrijven. Bij het gezamenlijk uitvoeren van een klus is eenzelfde werkwijze en een goede coördinatie essentieel.

Wanneer een eindgebruiker per ongeluk voor beschadigingen aan de woning zorgt is het erg fijn als een gebruiker de beschadigingen zelf kan herstellen. Vaak blijkt het echter behoorlijk lastig te zijn om verf te vinden die qua samenstelling en kleur aansluit bij de verf op muren, kozijnen, enzovoorts. Hoffmans Schilderwerken en leverancier Sikkens zorgen voor een meterkastkaart waarop de verschillende verf- en kleurspecificaties beschreven staan. Ook vermelden we hier verfwinkels in de buurt van de woning van een eindgebruiker op en geven we simpele onderhoudsinstructies. Zo helpen we een eindgebruiker op weg bij het uitvoeren van kleine reparaties!

Kiest u ook voor het 5-stappenplan van Hoffmans Schilderwerken en leverancier Sikkens? Dan geven wij u in dit geval een schriftelijke garantie voor de waarborging van de kwaliteit van het plan en de verfsystemen die we hierbij gebruiken. Niet alleen is dit fijn voor uzelf, ook voor de eindgebruiker biedt dit voordelen. Een eindgebruiker is immers voor de komende jaren verzekerd van een fraaie verflaag op muren, kozijnen, enzovoorts. Deze garantie kan in samenwerking met andere betrokken partijen worden opgesteld voor de aanvang van de werkzaamheden. Zo zorgen we samen voor een fraai eindresultaat!